Tere,

Tänan teid, et olete leidnud oma tee minu blogisse.

Jagan siin oma mõtteid ja kogemusi klienditeeninduse teemal ning kõige muu kohta, mis vähegi klienditeenindusega põimub.

Head lugemist!

#44 Aus introvert või ebaorginaalne ekstravert?

#44 Aus introvert või ebaorginaalne ekstravert?

Kui ta haugub nagu koer, siis ta ongi koer. Ei ole mitte mingisugust vahet, kui see koer arvab, et ta on dinosaurus või mardikas. Päeva lõpuks on ta ikkagi koer.

Lugesin hiljuti ühte Seth Godini mõtet autentsuse kohta. Autentsus on see, kui sa teed, mida oled lubanud, mitte "olla, kes ma olen."

Ta põhjendas seda nii – meie arvamus endast on üsna petlik ning oleme segaduses mõistmaks millised ja kes me tegelikult oleme. Meie sisemine pilt, mõtted ja visioon on välismaailma mõjutustest tingituna üsna hägused. Meie teod see-eest peegeldavad meie tegelikku olemust.

Praegune internetiajastu ja meie seeläbi ühendatud kultuuriruum annab inimeste autentsusest suurepärase pildi. Miks? Kui sa pole järjekindel, siis sa jääd oma ebaaususega vahele. Samuti on lihtne segi ajada autentset käitumist ja eksistentsi kriisi. Käib heitlus ühiskondliku idealismi ootuse vs. meie tegeliku olemuse vahel.

Küsid endalt kogu aeg, olen ma piisavalt hea, piisavalt lahke, piisavalt roheline, piisavalt julge ja tegutsed ühiskondlikku heakskiitu silmas pidades?

Mina olen ideaalne näide. Olen korduvalt proovinud sotsiaalmeedias aktiivsust üles näidata ja pildis olla. Kõik ju teevad seda. Tegelikult on mul sellest täiesti "pohlad" ja pigem segab minu elu – viib mu mõtted olulisest eemale. Me kajastame seal enda ideaalset mina. Tean omast kogemusest palju näiteid, kelle meediaprofiil ja tegelikkus ei lähe üldse kokku (k.a ma ise). Kas see on autentsus? 

Mida ma tegin?

Kustutasin sisuliselt enda telefonist kõik sotsmeedia äpid (va LinkedIn) ja blokeerisin brauseris kõik tähelepanu hajutavad lehed. Iseloom ei ole veel piisavalt tugev, et lihtsalt "EI" öelda, seega tuleb keskkonda muuta. Tuli kohe üks ütlus meelde, kahjuks ei mäleta, kes seda ütles. "Facebook on nagu külmkapp. Tead, et see on tühi, aga ometi käid iga natukese aja tagant piilumas."

Alguses värisesin ilma jäämise hirmust, aga üsna kiiresti tabasin ennast mõttelt. Mis minuga ikka juhtub, kui ma lõunasöögi, smuuti ja kassipilte enam ei näe?

Elu on kohe palju ilusam, sest saan oma “under the radar” elu edasi elada. Saan keskenduda nendele asjadele, mis on reaalselt olulised ja olen kordades produktiivsem, kui selle inforeostuse kanali enda jaoks sulgesin. Liigun omas tempos, mitte ühiskonna ettekirjutatud “lihtsa raha jahi” rütmis. Ei ole ennast üle 2 aasta nii hästi tundnud. See on minu loomulik rada.

Ei ole õiget ja vale, vaid mis kellegi jaoks töötab ja mis mitte.

Otsustasin, et pigem olen aus introvert, kui ebaorginaalne ekstravert. Kui kaotan sellel teel mõned inimesed, siis olgu pealegi, lepin sellega. Panso kooli meisterlikkus jäägu teatrilavadele. Inimesed on targad ja tajuvad võltsi.

 

Lihtne sõnum eelkõige mulle endale ja siis kõikidele teistele. Sotsmeedia ja meie jutt ei tähenda eriti mitte midagi. Kui sa tahad olla autentne, siis käitu vastavalt. Teesklejate tegelik olemus tuleb varem või hiljem päevavalgele.

#45 Eelista põhimõtteid ja väärtusi enne poliitikat ja eeskirju.

#45 Eelista põhimõtteid ja väärtusi enne poliitikat ja eeskirju.

#43 Kurja kliendi maagia.

#43 Kurja kliendi maagia.